Da vi ankom til Santiago havde vi ingen forventninger til den – vi kendte ikke til vejrforholdene eller hvad byen kulturelt havde at byde på. Men Santiago er dog en by, der klart overskrider vores forventninger til en sydamerikansk storby: Den er ikke beskidt, politibetjente er der for at hjælpe dig, universitetslivet er blomstrende og folk er ude om aftenen med deres legende børn (til forskel fra i Quito!). Samtidig er der cirka 25-30 grader i skyggen, og det bliver først mørkt omkring kl. 21.00 – det er rigtig sommer og vi kan mærke, at det hjælper på vores humør.
Chile er nemlig to timer foran Peru, så selvom de ligger relativt tæt på hinanden målt på en globus, betyder det, at solen går ned allerede kl. 18.30 i Peru. Denne tidsforskel gør også, at vi kan køre længere og ikke nødvendigvis behøver at skulle stoppe omkring kl. 16-17 stykker.
Santiago har et flot museum, men vi må ganske vist indrømme, at vi er lidt trætte af museer – og vi mistede interessen rimelig hurtigt, fordi museet viste mange af ting, som var fra de steder, vi allerede har set i Mexico og Centralamerika (se evt. vores blogs og billeder om disse steder her: Teotihaucan, Pelenque, Tichen Itza, Tulum og Tikal).
Alt i alt så er Santiago et besøg værd og et dejligt sted. Hvis man skulle sammenligne hovedstaden med nogle europæiske kan man sige, at den har Londons storbysudseende samt Berlins/Prags rolighed. Og så dytter bilisterne ikke i en uendelighed ligesom i alle de andre central- og sydamerikanske lande, som vi har besøgt.
Rubens ven, Raul, besøgte os i værkstedet hos Johny Moto og inviterede os, Ruben og to andre på middag. Nyt selskab siger vi (næsten) aldrig nej til, så vi sagde selvfølgelig ja tak. Og det fortrød vi bestemt ikke! For det ikke skal være løgn er Raul og hans familie ikke blot søde og rare, men de laver også kanon god mad og serverer chilensk vin en masse. Raul grillede smagfulde pølser (bedre end de danske røde!), kylling, flæskesteg og svineribben og i ovnen var der den største lammekølle, vi nogensinde har set. Og manner - hvor smagte den godt! Vi fik kartofler og ris og den dejligste chilenske vin. Det var en rigtig god aften, hvor vinen bestemt ikke var i lavvande – mums, så god vin har vi ikke fået i lang tid :-). (Faktisk fik vi fire forskelige flasker, fordi vi jo skulle smage noget forskelligt)
Vi havde mødt Ben fra Canada i Diegos workshop i Quito for lidt under en måned siden, og han fortalte os at hvis vi havde problemer med motorcyklerne, så kunne vi kontakte Johnny Moto i Santiago, Chile. Og som vi har fortalt i de tidligere blogs havde vi meget brug for en anden motorcykel, så vi kunne komme videre. Johnny, eller som han hedder: Ruben, tog os straks ind og tilbød os at vi kunne sove i hans workshop, der er et hus, hvor selve gården er værkstedet (vejret er jo dejligt hele året). Vi har nu tilbragt to dage hos ham, og det har vaeret ganske behageligt. Han er flink og kender meget til det sydlige Chile og Argentina, så han giver os nogle brugbare fif.
Ruben kender et udlejningsfirma, der kan leje Kyösti en BMW F800 GS, med 85 HK, så det er et bæst. Joachims Ténéré har kun 48 HK. Vi ved ikke, hvor mange Kyöstis Ténéré havde til sidst, men det kan sgu ikke have været mange levende hestekræfter tilbage!
Det kan ikke lade sig gøre at reparere Kyöstis mc, da det tager 30 dage at få reservedele frem, også selvom de har masser af Yamaha’er her, så er Kyostis version kun solgt i Europa, og det giver problemer med at få reservedele.
Efter at have lejet BMW’en skyndte vi os sydpå. Det var dejligt endelig at kunne køre uden problemer (!) og at køre ‘friskt’ igen. På det tidspunkt fik vi en mail fra Kelly og Ted, som vi mødte i Guatemala på sprogskole. De skrev, at de befandt sig i Valdivia, Chile, og om hvordan vi havde det. Utroligt nok var vi på vej lige forbi hvor de befandt sig (hvilket er vildt, fordi Chile jo er et 5.000-kilometer langt land), så vi skrev til dem, at vi kunne mødes, når vi ankom.
Det gjorde vi så og havde en rigtig hyggelig aften i selskab med nogle nye, gode venner!
Vi har efterhånden lært, at det er fuldstændig umuligt at forudsige, hvad der sker – og det er herligt!